2016. november 21., hétfő

POÉNSAROK 13. CSAK SEMMI BABONA!






Képtalálat a következőre: „Nevető társaság - képek”





    Képtalálat a következőre: „Nagy T  betűk  - képek”
  • isztelt Blogolvasó! Elérkeztünk a POÉNSAROK rovatom tizenharmadik track-jéhez. Akárcsak az eddigi 12 csokor viccei - ezek is természetesen saját eszem tokjából ugrottak elő. (Kivéve egyet, ám azt is olyannyira átfőztem saját számízére, hogy szinte "feldolgozásnak" fogható fel.) Az alábbiakban következő poéneket is egy-egy élményszerű szituáció, derűs, vidám élethelyzet inspirálta, hozta létre. Üljenek, kucorodjanak  hát be a 13. poénsarokba is! 
  •  
  •  
  • És senki ne legyen babonás, mert most is ugyanolyan szerencsés helyzetbe kerülünk itt üldögélve, mint az eddigieknél, hiszen nevethetünk. S mint tudjuk: a nevetés sose hozhat senkit szerencsétlen vagy balesetveszélyes helyzetbe. Helyezkedjenek el tehát szép kényelmesen az Önökhöz leginkább méltó, az Önöknek leginkább megfelelő testhelyzetbe a mostani poénsarokba is! S ha ezt megtették - Mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok!


   

1.Biciklizés


Idősebb férfi fekszik a reumatológiai intézet kezelőjében egy kényelmes ágyon. A gyógytornász-hölgy közli a következő, végrehajtandó gyakorlatot: 
- Jobb lábbal tessék biciklizni előre tízszer, majd utána ballal előre ugyanígy, szépen lassan. Addig átmegyek a szomszéd terembe telefonálni, s 3 perc múlva visszajövök. 
- Jó, de addigra már lehet hogy én nem leszek itt, mert a biciklivel eltávolodok valahová messzire - mondja poénkedve a férfi beteg.


Képtalálat a következőre: „gyógytorna - képek”



2. Viszontlátás


A fiatal férj kiküldetésről tér vissza nyolc hónap múlva. Felesége a repülőtéren kitörő örömmel várja az előcsarnokban. Amikor végre megpillantja, odarohan hozzá, szorosan megöleli és hitvesi csókjaival halmozza el régen látott, szerető férjét.
- Jaj, de jó, hogy megjöttél, szívem! Akkor ugye most minden visszatér a régi kerékvágásba?!
- Hát, én is remélem - kacsint rá nejére pajkos mosollyal a huncut férj. Persze attól függ, hogy mindketten ugyanarra a kerékvágásra gondolunk-e?...


 

  
 
3.Nap
 
Vannak olyan emberek, akik mindig derűsen, vidáman kelnek fel reggelente. (Karinthy egy ízben - amikor reggel tízkor még ágyban volt - azt mondta méltatlankodó feleségének: "Drágám, már fenn vagyok, már tulajdonképpen állok, csak vízszintesen...") Szóval: vannak emberek, akik optimistán tekintenek a következő, reájuk váró napra, s hátra lévő heteik, hónapjaik, éveik elé. Bizakodva néznek a jövőbe, környezetüket feldobják életvidámságukkal, sziporkázó poénjeikkel. És vannak emberek, akiknek életszemlélete, egyénisége ezzel szöges ellentétben áll. Savanyú tekintetükkel, morgolódásukkal, zsörtölődésükkel megkeserítik barátaik, ismerőseik, embertársaik életét. Erről  a megfigyelésről szól a következő történetünk:
 
- Képzeld, mama - mondja az új lakásba költöző fiatalasszony az anyjának - lakik a szomszédunkban egy férfi. Ha ő átjön hozzánk és belép hozzánk a szobába - egyszeriben kisüt a nap.
 
- A mi szomszédunk nem ilyen - mondja a mama. Az egy kiállhatatlan alak. Ha néha átjön hozzánk - akkor süt ki a nap, mikor végre kilép a szobából. 




Képtalálat a következőre: „optimista ember - képek”




4. Filmélmény

 
Két fiatal lány beszélget:
 
- Óriási filmélményem volt! Otthon DVD-n néztem egy szép romantikus filmet. Közben többször borsózott a hátam és kirázott a hideg egyes jeleneteknél - újságolta Klári a barátnőjének.
 
- Én is láttam a múlt héten egy szép filmet. Egy sármos, rendkívül csinos férfi volt a főszereplő. Elképzeltem, bárcsak én lehetnék ott a karjaiban, amikor a szerelmét ölelgette! Többször is kirázott a hideg közben, s nem tudtam, mi lehet ennek az oka. Mire észre vettem, hogy annyira a filmre kancentráltam hogy arról is megfeledkeztem, hogy mögöttem nyitva felejtettem a szoba ablakát...



 
Képtalálat a következőre: „romantikus film - képek”





5. Kiskutya

 
- Az én kiskutyám az nem fajtiszta, hanem keverék. Csivava, de van benne egy kis tacskó beütés is! - dicsekedett az egyik kutyás gazdi.
 
- Az én kutyám meg foxi. Igaz, hogy fajtiszta, de a múltkor odapisilt a lábtörlőnkre. Erre kapott tőlem a seggére egy nagy csattanós tenyeres frászt, hogy legyen benne egy kis emberi beütés is...




Képtalálat a következőre: „foxi kutya - képek”


  

 6.  Álom


        
- Tegnap éjjel azt álmodtam, hogy zsiráf vagyok és eszem a fák friss hajtásait a szavannán - számolt be barátjának az egyik férfi.
   
- Nincs ebben semmi! Én is szoktam hasonlókat álmodni. Hol víziló vagyok, hol sas, hol meg tüzelő bika álmomban.
   
- No igen, de én amikor a zsiráfról álmodtam - közben úgy bevertem a fejemet az ágyam fölötti plafonba, hogy arról koldultam. S amikor meg  felébredtem, akkor éreztem, hogy rettenetesen meghúzódott a nyakam. A tükörbe nézve megállapítottam, hogy csíkos pizsamám foltosra változott, s a nyakam vagy háromszorosára nőtt...Alig tudtam visszaállítani az eredeti helyzetébe...




Képtalálat a következőre: „zsiráfok - képek”




7. Különbség

 
Tudja-e valaki, hogy mi a különbség a révkapitány és a zeneszerző között? 
  
 
- Mindössze egyetlen l betű a különbség!   A révkapitány kompon áll, a zeneszerző viszont komponál... 


Képtalálat a következőre: „komp képek”



 8. Országhatár  

  
Két szőke hölgy beszélget a presszóban. (Senki ne vegye magára!)  Szóval beszélgetnek, diskurálnak a közelmúltban szerzett élményeikről:
 
- Képzeld, a legutóbb repülőgéppel utaztunk haza Németországból. 
 
-  Szlovákia felől jött át a gép?
  
- Igen. És ahogyan átrepültünk az országhatár fölött - a Duna vonalát szépen láttam végig. De egy valamin azonban nagyon csodálkoztam: a térképen a Duna mellett végig húzódik egy széles piros csík is, ami jelzi az országhatárt. És ezt a piros csíkot egyáltalán nem láttam onnan fölülről. Talán borús volt az idő?...   


Képtalálat a következőre: „magyarország részletes térképe”




9. Tabletta

 
Egyik éjjel álmomban a körzeti orvosnál jártam. Lelkemre kötötte, hogy a Lucetan nevű gyógyszert (ez itt nem a reklám helye!) feltétlenül váltsam ki, s még aznap vegyem is be. Így is tettem. Otthon szépen kikészítettem az asztalra a tea mellé - mindezt, ahogy említettem, álmomban - a tablettát.  
 
Ám abban a pillanatban felriadtam. Feleségemnek elmeséltem, hogy mit álmodtam és hogy a tabletta bevétele előtt hirtelen felébredtem. 
 
- Ne is törődj vele, drágám! Adok én neked a saját készletemből. Itt van, vedd csak be szépen, ahogy a doktor úr előírta...  


Képtalálat a következőre: „Tabletta - képek”




10. Relativítás  

 
Az egyik legnagyobb igazság a Földön: minden relatív! Ahogyan Karinthy szellemesen kifejtette: "A cirkuszi kikiáltó fennhangon kiabál. Hölgyeim és uraim! Itt látható mellettem a világ legkisebb óriása és a legnagyobb törpéje. Mindketten egyformák. Két egészen rendes, normális méretű ember." 
  
Tehát minden nézőpont kérdése. Ha egy    mesebeli tündér tőlem például megkérdezné: "Mit választanál, ha egy másik ember lehetnél? Szeretnél-e az lenni, aki a világ legszegényebb polgárai között a leggazdagabbnak számít? -  avagy az, aki a világ legvagyonosabb emberei között a legszegényebbnek számít?"  Mivel utálom a gazdagokat - valószínűleg a másodikat választanám. És így továbbra is szerényen a szegények közé sorolhatnám magam...



Képtalálat a következőre: „gazdagság, vagyon - képek”


 
És hát, aki idáig elolvasta, annak jár egy bónusz:

 
+ 1. Bomba

 A kis elsősöknek magyaráz a tanító néni:
 
- Gyerekek, ha az iskolaudvaron valamit találtok - pénzt, értéktárgyat, játékot, mobiltelefont, ruhát, labdát, szóval akármit - azt azonnal le kell adni a tanáriban vagy az igazgatói irodában! Hiszen gondoljatok bele: ha ti vesztettétek volna el - milyen jól esne néktek is, ha valaki azt is leadná. Ugye, hogy örülnétek neki. Megjegyeztétek? 
 
Különösen figyelni kell olyanra, amiről nem tudjátok, hogy mi lehet az, mert veszélyt jelenthetnek számotokra. A napokban is az egyik iskola udvarsarkában az ott játszadozó, szaladgáló gyerekek találtak egy vasdarabot. Amiről később kiderült, hogy egy nagyon veszélyes, háborús bomba volt. Ha ilyent találnátok esetleg ti is - mit csinálnátok azzal? 
  
Az egyik kisfiú ágaskodva jelentkezik, majd kiesik a padjából:
 
- Tanító néni kérem, én azonnal leadnám az igazgatói irodán!
 

Képtalálat a következőre: „fel nem robbant bomba- képek”

Képtalálat a következőre: „Nevető társaság - képek”

 
Köszönöm Tisztelt Olvasóim figyelmét. S ha nem is volt mindegyik kifejezetten bombajó poén - az utolsó mindenképpen az volt...




                                                                              *